“بسم الله الرحمن الرحیم”

حجه الاسلام سید عباس موسوی مطلق از قول آیت الله سید رضا بها الدینی نقل کرده اند که ایشان می فرمودند: برای حفظ سلامتی بدن حداقل سالی یک بار یونجهبخورید.

خواص یونجه: قسمت دارویی یونجه، ساقه ، برگ ، دانه و جوانه آن است که دارای ویتامین های A-C-E-K بوده و همچنین دارای منیزیم و آهن و مقدار جزیی ازسنیک و سیلیس است. یونجه از نظر مواد غذایی، بسیار مقوی و غذای مناسبی برای انسان و حیوانات است.

خواص یونجه در طب سنتی

یونجه دوبرابر اسفناج، آهن دارد. بنابراین خون ساز است و برای کسانی که به کم خونی مبتلا هستند و همچنین برای درمان بیماری راشیتیسم به کار می رود.

نکته: برای بچه هایی که در حال رشد هستند و استخوان بندی محکمی ندارندشیره ی یونجه بسیار مفید است.برای تهیه شیره ی یونجه مقدار ۳۰۰ گرم یونجه را در یک لیتر آب ریخته و آن را بجوشانید تا مقدار آب آن به نصف، تقلیل یابد. سپس آن را صاف کرده و مقدار کمی عسل به آن اضافه کنید که به صورت شربت درآید. مقدار مصرف شیره ی یونجه برای اطفال ۲۰۰ گرم و برای شیرخواران حدود ۵۰ گرم در روز می باشد که می توان به شیر آن ها اضافه کرد.

سند: دایره المعارف گیاهان دارویی ۴۳۹

“اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم”